Huhtikuu 6.4.2024

Kaikki Viidakkopentueen pennut ovat löytäneet omat kodit. Vielä 7 viikkoa muuttoon!


Seuraava bengalipentue on suunnitteilla samoilla vanhemmilla ensi syksyksi.

Maaliskuu 20.3.2024

Tässä me olemme! Pian kolme viikkoa vanhoja!

Maaliskuu 13.3.2024

Kaksi pentua vielä varattavissa!

Maaliskuu 9.3.2024

Pienet kasvavat kovaa vauhtia. Kaksi viikkoa ikää ja nyt jo viettävät liikuntapäivää!

Maaliskuu 2.3.2924 

8 päivää ja kaikki hyvin ❤. Kaikki viisi pentua kasvavat vauhdilla ja ovat tosi reippaita. 
Silmät ovat alkaneet avautumaan. Kun näkee jotain, alkaa ympäristö nopeasti kiinnostamaan. Ei ihan vielä... nyt otetaan iisisti ja tankataan....

Helmikuu 24.2.2024

Toven pennut syntyivät eilen illalla. Pennut tulivat aika vauhdilla, viisi pikkuista puolentoista tunnin sisään. Lumivärisen Toven pennut ovat tällä kertaa kaikki ruskeita tai hopeita. Väriä on vielä vaikea nähdä kun ovat vielä syntymäkosteita. 


Myöskään sukupuolia en ole vielä päässyt tutkimaan. Tove on niin huolissaan pennuista, että ei anna koskea niihin ollenkaan. Varovasti pesässä pyöritellen näyttää siltä, että sekä poikia, että tyttöjä on. Kaikilla oli syntymäpainot hyvät, joten nyt ei edes punnita jos kaikki pysyvät virkeinä.

Pikkuhiljaa aletaan ottamaan myös varauksia vastaan. Pentuja pääsee katsomaan n. kuukauden kuluttua.

Helmikuu 11.2.2024

Tove Tiramisun vatsa pyöristyy kovaa vauhtia ❤. Odottelemme pentujen syntyvän n. kahden viikon päästä. Tove pääasiassa pötköttelee ja viihtyy erityisen hyvin kylppärissä lattialämmityksen päällä.


Toven sulhanen on hopea poika Simo. Tove itse on väriltään charcoal himalajannaamio. Todella jännää odotella minkä värisiä vauvoja syntyy. Ruskeita ja marmorikuvioitakin voi tulla!

Alustavia varauksia kannattaa kysellä!

Marraskuu 3.11.2023

Floran pennut Ufo, Ukulele, Unelma ja Untuva muuttivat omiin koteihinsa 28.10.2023. Untuva jää kasvatukseen, eli seuraavat venäjänsiniset pennut on suunnitteilla n. vuoden päähän, eli syksylle 2024.

Lumibengali (Himalajannaamio charcoal) Tove Tiramisu on kasvanut jo isoksi tytöksi ja Tove on tarkoitus astuttaa vielä tämän vuoden puolella, mikäsi HCM sydänultra joulukuun alussa on puhdas. alutavia varauksia voi kysellä.

Elokuu 12.8.2023

Pennut ovat tänään kolme viikkoa vanhoja. Alkaa jo olemaan vipinää. Flora emo etsii pennuille aktiivisesti "parempaa pesää", piilopaikkaa, että sudet ja ketut ja petolinnut löydä nappaamaan niitä herkkupaloiksi. Kerrostalossa 🤭. Tässä on päädytty eteisen kaapin huivilaatikkoon...
Kaikki pennut ovat löytäneet itselleen oman perheen. Seuraavan kerran meille suunnitellaan Venäjänsinisiä talveksi 2024-2025.

Elokuu 5.8.2023

Voi että tätä väkeä! Ovat niin syötävän suloisia ❤. Heti kun ovat saaneet silmät auki, alkaa mieli tehdä maailmalle!

 

Yksi tyttö ja yksi poika etsii vielä kotia 🏡.

Elokuu 2.8.2023

Pentujen silmät ovat tänään avautuneet!

Heinäkuu 30.7.2023

Pitkältä tuntuneen hiljaiselon jälkeen kotipesässä on taas pentuja! Viikon vanhat venäjänsiniset tuhisevat ja vinkuvat söpösti pesässä Flora-mamman masun lämmössä.
Flora synnytti sujuvasti 22.7.2023 kaksi suloista tyttö-pentua ja kaksi poika-pentua. Elämän alkuun tarvittiin hieman kasvattajan avustusta, kun maidon nousuun meni tällä kertaa melkein kolme päivää. Maidon korviketta ei kuitenkaan pitkään tarvittu. Viidentenä päivänä Floran maitobaari oli jo auki ympäri vuorokauden ja painot alkoivat nousemaan hyvää vauhtia.
Toinen tytöistä ja poika-pennut etsivät nyt omia loppuelämän koteja. ❤ Jos olet kiinnostunut, laita viestiä niin kerron pennuista enemmän.
Alla olevalla videolla näkyy hienosti, kuinka taitavia pennut ovat heti synnyttyään. Neljästä pennusta on videon kuvaus hetkellä syntynyt kolme. Yksi on vielä masussa. Viimeismpänä syntynyt on vielä ihan märkä masusta tulon jäljiltä. Aikaa syntymästä n. 3 min.

Tammikuu 27.1.2023

Mielettömän taitava kuvataiteilija-tuttavani Jarno maalaa upeita maalauksia - myös kissoista. Sain luvan laittaa Jarnon yhteystiedot tänne Novameeran sivulle. Mikäli haluaisit ikuistaa oman kissasi taiteen keinoin, ota yhteyttä Jarnoon!


"Olen kuvataiteilija Jarno Sinivaara. Olen maalannut paljon eläin aiheisia maalauksia ja kissoista tilaustöitä. Jos haluat ikuistaa oman kissan maalauksen muodossa, niin ota yhteyttä jarno.sinivaara@gmail.com. Instagramista @jarnosinivaara löytyy lisää kuvia maalauksista"

Ystävällisin terveisin, Jarno Sinivaara"

https://instagram.com/jarnosinivaara?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Tammikuu 19.1.2023

Puoli vuotta hujahtanut nopeasti! Kotipesässä on ollut hiljaista, kun pentuja ei ole ollut. Loppuvuoteen saimme kuitenkin pientä vipinää, kun Nanda sai marraskuussa yhden tyttöpennun.

Pikku Tove Tiramisu jatkaa kasvatuksessa, ja Nanda puolestaan saa jäädä eläkkeelle emoilusta ja muuttaa helmikuun lopussa uuteen loppuelämän kotiinsa. Bengalin pentuja meillä on seuraavan kerran saatavilla vuoden 2024 keväällä tai kesällä.

Venäjänsinisten kanssa suunnitelma on vielä hieman auki, mutta sinisiä pentuja saamme luultavasti syksyllä -jouluna 2023. 

Heinäkuu 30.7.2022 

Inari löysi kodin ja on muuttanut. Tällä hetkellä kotia etsii vielä Inarin tytär Rebekka.

Rebekka on syntynyt 29.1.2022, joten tuli juuri 6kk ikää täyteen.

Rebekka on luonteeltaan perus aby, eli tosi nopea, vilkas ja täynnä virtaa. Rebekka ei väsy leikkimiseen ikinä. Kaverit väsyvät aina aikaisemmin. Tälle rodulle on ominaista, että nuorena kissa on utelias, rohkea ja ei juurikaan hakeudu ihmisen syliin tai lähelle, iän myötä rauhoittuu ja alkaa myös ihmisen läheisyys vetää puoleensa. Toisten kissojen kanssa Rebekka kuitenkin mielellään lepäilee ja hellittelee, usein päikkärit nukkuu muiden kanssa kasassa.

Rebekka on vielä siis ihan pentu, ja on kasvanut kolmen rodun pentujen kanssa yhdessä. Rebekka on ollut koko elämänsä terve, ja hänen vanhemmillan on puhtaat paperit perinnöllisten sairauksien osalta. Rebekka myydään näyttelytasoisena lemmikkinä. Rebekka on steriloitu. Rebekan hinta on 1000€ sis. alv 24%.

Mikäli olet kiinnostunut Rebekasta laita viestiä ja sovitaan milloin pääsisit tutustumaan häneen!


 REBEKKA ON MUUTTANUT OMAAN KOTIIN LOKAKUUSSA 2022 ❤️!!

Huhtikuu 7.4.2022

Abyemo Inari Inkeri Kääryläinen etsii loppuelämän kotia (aikaisempi varaus peruuntui). Inari on kohta kaksi vuotta täyttävä neitokainen joka on saanut jo kaksi pentuetta. Inari pääsee nyt "eläkkeelle" tyttärensä Rebekan jatkaessa kasvatuksessa.
Inari on aktiivinen, leikkisä, super sosiaalinen ja rohkea nuori neiti. Inari tykkää kiipeillä, leikkiä pikkupalloilla ja kaipaa joko ihmisen tai toisen kissan seuraa. Yöt Inari hiippailee omissa hiljaisissa hommissa. Inari myydään 800€ hintaan (sis. alv 24%). Ostaja sitoutuu lisäksi sterilaoimaan Inarin kunhan pentumaha on tasaantunut viimeisten pentujen jäljiltä. Inarilla ei saa teettää pentuja. Mikäli olet kiinnostunut Inarista, niin laita viestiä ☺.

Maliskuu 25.3.2022

Kotipesässä on aikamoista vipinää!!! Ruska Q on koton aviimeisiä päivä ennen uuteen kotiin muuttamista. Abypennut ovat seitsemänviikkoisia ja siniset pennut kome viikkoisia. Sateenkaariemot 🌈 hoitavat pentujaan yhdessä. Kaiken leikkitohinqn keskellä on kuitenkin aikaa myös kunnon päiväunille ja rentoilulle.

Maaliskuu 13.3.2022

Abypennut ja emo Inari ovat löytäneet tulevat perheensä. Seuraavat Abyt ovat suunnitteilla vasta kesälle 2023. 

Maaliskuu 2022 

Abypennut ovat nyt kuusiviikkoisia. Alakerrassa alkaa olla vilskettä aamusta iltaan! Öisin on hiljaista kun kaikki isot ja pienet vetelevät sikeitä 😊. Porukka on oppinut syömään kiinteää ruokaa ja harjoittelevat nyt hiekkalaatikolla käymistä. 

"Me olemme Romeo, Ruben ja Rebekka. Ollaan ihan super ihania vaikka itse sanotaankin 😸😸😸!!!"

Toinen pojista etsii vielä kotia. Samoin emo Novameeran Inari Inkeri Kääryläinen, joka saa jäädä eläkkeelle "emoudesta" ja jatkaa elämää lemmikkikissana Rebekan jatkaessa kasvatuksessa. Inari on ihan pikkutyttö itsekin, täyttää kaksi vuotta 29.5.2022. Mikäli olet kiinnostunut poikapennusta tai Inarista, laita minulle viestiä!

Rebekka, Romeo ja Ruben nukkuvat usein isoveli Bengalipoika Q:n kanssa hyviä unia 🥰. Q on nyt 12 viikkoa vanha.

Helmikuu 2022

2.2. 2022 Inarin uutisia.  

Hopea-aby prinsessa Inari Inkeri Kääryläinen synnytti 30.1.2022 kolme ihananvaaleaa pentua. Kaksi poikapentua on vielä varattavissa.

2.2.2022  Nandan uutisia.

Nanda sai 13.12.2021 yhden ihanan poikapennun. Tämä pikku Q on löytänyt oman kodin ja on päässyt ihanaan leikki-ikään.

Seuraavat lumipennut on odotettavissa vasta  vuoden 2022 loppupuolella. Jonossa olijat pidän edelleen jonossa, mutta uusia en enää ota ennen kuin tiineys varmistuu sitten syksyllä. Jos olet jonossa, mutta olet jo löytänyt oman pentusi muualta, laita ystävällisesti siitä viestiä.

Tammikuu 2022

5.1.2022 Pimeys on voitettu ja ollaan kovaa vauhtia menossa kohti valoa ja kevättä!!!

Kevättä pentujen kera vitetään Novameeran sijoituskodissa Hesingissä. Siellä Venäjänsininen Frida sai pentueen 1.12.2021. Pentuja syntyi 4. Frida on kokenut äiti ja hoitaa vauvansa varmoin ottein. 

Novameeran kotipesässä Kirkkonummella onsitävastoin ollut hiljaista, kun kesän 14 pentua ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Sulhasia on kyllä käynyt nuorilla rouvilla kylässä. Mikäli astutukset ovat onnistuneet, odotamme perheenlisäystä hopea Aby Inarille tammi-helmikuun vaihteessa ja Venäjänsiniselle Floralle helmi-maaliskuun vaihteessa. Joulun ajan nämä tyttöset ovat hoitaneet oikein hyvin tonttuja.

HImalajan lumibengalimme Nanda pyöräytti yhden poikapennun 13.12.2022. Nanda pitää pennusta oikein hyvää huolta ja piilottelee häntä pääasiassa sohvan alla..... EIköhän pikkuhiljaa ala maailman mielenkiintoiset asiat voittaa sohvanaluksen ja saamme kohta kuulla pientä kopsetta lattian tasolla... Tämä poika on jo löytänyt tulevan perheensä.

Bengaleita odotellaan seuraavan kerran syntyväksi vasta ensi joulun 2022 maissa. 

Syyskuu 2021

4.9.2021 Alkaa jo tuoksumaan syksy. Kesän vauvapennut ovat muuttuneet energiaa täynnä oleviksi leikki-ikäisiksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita löytyy - niin kuuluukin. Välillä koko porukka touhuaa yhdessä, välillä kahdestaan kaverin kanssa. Kun väsyttää, vetäydytään lepilemään yksin, tai yhdessä. Vielä nautitaan ulkoilusta kun ei ole liian kuuma eikä kylmä.


Elokuu 2021

4.4.2021 Vauvat ovat kasvaneet jo vikkeliksi vipeltäjiksi. Menoa ja meininkiä riittää.

Kaikille pennuille on jo löytynyt oma koti.

Heinäkuu 2021

24.7.2021

Meillä on ollut vauvantuoksuinen kesä! 

Aikaisempina vuosina yritetyistä astuttamisista yleensä noin joka kolmas astutus on onnistunut. Siksi päätimme, että meidän kaikki kasvatuksessa olevat kolme neitkaista yritetään astuttaa siinä järjestyksessä, kun neidot tulevat hyvään kiimaan. No. Kävi sitten niin, että kaikki kolme astutusta onnistuivat ekalla yrittämällä ja niinpä meillä on nyt täällä kolme poikuetta samalla kertaa!

Inarin pennut ovat tänään jo reilun neljä viikkoa vanhoja, ja opettelevat kovasti leikkimistä, syömistä ja hiekkalaatikolla käymistä. Hiekkalaatikolla kiinnostaa kyllä enimmäkseen hiekan syöminen. Kaikki pennut menevät todennäköisesti jonossa oleville perheille.

Nandan pennut ovat paria päivää vailla kolmeviikkoisia. He opettelevat juuri pystyyn nousemista ja kävelemistä. 

Floran pennut ovat kymmenen päivää vanhoja. Yhdellä pennuista ei silmät ole vielä auenneet. Kolme pentua yrittää jo tiirailla ympäröivää maailmaa. Floran pennut löytävät myös oman kodin jonossa odottavista perheistä.


Helmikuu 2021

23.2.2021 

Novameerankissat rekisteröitiin yritysrekisteriin 21.2.2021 nimellä Novameeran Tmi. Tästä eteenpäin raha-asiat kulkevat laskujen välityksellä, ja pentujen hinta sisältää arvonlisäveron 24%. Tämän vuoksi voit saada pennun ostettua halvemmalla joltain muulta kasvattajalta. Jos päädyt kuitenkin Novameeran kissaan, tiedät saavasi vastuullisesti kasvatetun, terveiden vanhempien pennun, sekä kasvattajan tuen niin alkuvaiheissa, kuin kaikkina tulevinakin vuosina. Kasvatusoiminta jatkuu toiminimestä huolimatta harrastustoimintana, oman mielen virkistykseksi ja arjen iloksi. Kissan kasvatuksella ei totisesti pääse rikastumaan = edes voiton puolelle, mutta niinhän se on, että jos pentueita tulee enemmän kuin kolme vuodessa, "alvi pitää maksaa aina"....


21.2.2021 

Bengalilapset kasvoivat ja muuttivat omiin koteihinsa viime viikolla. Nyt on muutaman päivän tuntunaut aika tyhjältä, rauhalliselta ja SIISTILTÄ alakerrassa..... Tätä tyhjyyttä ei onneksi tarvitse kovin kauaa kestää, sillä yläkerrassa on Floran ja Faaraon Venäjänsiniset pennut hyvää vautia kasvamassa. 

Tällaisia ihanuuksia pyörii sohvan alla kuusi kappaletta! Heille kaikille on jo koti tiedossa. Venäjänsinisiä on syntymässä myös kuukauden kuluttua sijoituskotiin. Nämäkin pennut ovat jo varattuja.


31.12.2020 Uusien suunnitelmien myötä suloinen tuleva komistus Hugo etsii nyt lemmikkikotia! 
2.1.2021 Hugon koti löytynyt! 🏠 
12.12.2020. Tässä muutama kuva viime päiviltä!

Nanda❤Boomer

09.11.2020

Nandan ja Boomerin pennut syntyivät aikaisin aamulla 9.11.2020 Kaksi poikapentua vielä varattavissa!

Carmen on puolitoistavuotias kaunotar, syntynyt 6.1.2019 Novameeran kotipesässä Kirkkonummella. Carmen on punahopea Abessinialainen (variantti), eli kantaa perimässään puolipitkäkarvaista geeniä, vaikka itse onkin ulkoasultaan lyhytkarvainen. Carmen on saanut neljä pentua toukokuussa 2020. Kun pennut lähtevät syyskuussa maailmalle, on Carmenkin...

Uutisia: 13.2.2020

Aby var Carmen ja Somalipoika Nooa tapasivat kahden yön treffeillä helmikuun ekana viikonloppuna. Jos hyvin kävi, odottelemme hopea pentuja huhtikuun alkupuolelle. Alustavia varausksia otetaan vastaan.

Uutisia: 2.2.2020

Sirlin ja Fedjan Venäjänsiniset pennut syntyivät 1.2.2020

Pentueesta ensimmäinen tyttö sytyi ihan itse. Muut kaksi tyttöä ja niiden veli, autettiin maailmaan sektion kautta. Sekä emo Sirli, että pennut voivät hyvin <3.

Käy seurailemassa elämää Facebookissa sivulla Novameeran kissat https://www.facebook.com/ooplipumma/. Tykkää sivusta, niin saat automaattisesti päivitykset omaan Faceen.


Uutisia: 

Marilynin punahopeat Aby var pennut syntyivät 9.11.2019! 


Pennut syntyivät lauantaiaamuna koko pitkän yön ponnistelun tuloksena. Marilynille syntyi kaksi tyttöä ja yksi poika. Kaikki kolme olivat heti synnyttyään täydessä vauhdissa ja lähtivät kiireesti etsimään mamma Marilynin nisiä. Imeminenkin onnistui kaikilta hienosti samantien! 


Lisää kuivia Novameerankissojen Facebooksivulla osoitteessa: 

https://www.facebook.com/ooplipumma/


Uutisia: 

4.4.2019 Supersöpö höpötys FI*Piparmintun Nanda Diva on muuttanut Novameeran kotipesään keväällä 2019

Nanda on tuleva kasvatusnaaras, joten vuoden 2020 puolella kotipesässä vilistää myös täpsikkäitä tassuttelijoita!

Moi olen Nanda!

Minusta kerrotaan, että olen lumivärinen Bengali, myös jotain puhutaan Himalajannaamiosta ja täplistä. En vielä ymmärrä niistä mitään, mutta minusta on kiva painia Aby-siskon kanssa, juosta kilpaa ja keinua kissakeinussa.

Minusta on tulossa tosi komea, olen tietysti kotipesän kaunotar jo nyt. Turkkini on ihan älyttömän pehemä ja auringossa kiiltää jäänhohtoinen glitter. Turkissani on jo upea kontasti värien kesken vaikka olen vielä pieni.

Olen suloisen kömpelö, ja vasta harjoittelen kiipeämistä ja hyppimistä korkeisiin, huippuvaarallisiin paikkoihin. Minua ei kyllä pysty kovinkaan paljon kouluttamaan, sillä en juuri tykkää mistään herkuista. Syön vain silloin, kun on kova nälkä, ja silloinkin vain raakaruokaa. Syön ehkä vain öisin, sillä olen kasvanut hienosti vaikka kukaan ei koskaan näe minun syövän mitään....

Pääasiassa kuitenkin olen vain ihana.