Syyskuu 2021

4.9.2021 Alkaa jo tuoksumaan syksy. Kesän vauvapennut ovat muuttuneet energiaa täynnä oleviksi leikki-ikäisiksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita löytyy - niin kuuluukin. Välillä koko porukka touhuaa yhdessä, välillä kahdestaan kaverin kanssa. Kun väsyttää, vetäydytään lepilemään yksin, tai yhdessä. Vielä nautitaan ulkoilusta kun ei ole liian kuuma eikä kylmä.


Elokuu 2021

4.4.2021 Vauvat ovat kasvaneet jo vikkeliksi vipeltäjiksi. Menoa ja meininkiä riittää.

Kaikille pennuille on jo löytynyt oma koti.

Heinäkuu 2021

24.7.2021

Meillä on ollut vauvantuoksuinen kesä! 

Aikaisempina vuosina yritetyistä astuttamisista yleensä noin joka kolmas astutus on onnistunut. Siksi päätimme, että meidän kaikki kasvatuksessa olevat kolme neitkaista yritetään astuttaa siinä järjestyksessä, kun neidot tulevat hyvään kiimaan. No. Kävi sitten niin, että kaikki kolme astutusta onnistuivat ekalla yrittämällä ja niinpä meillä on nyt täällä kolme poikuetta samalla kertaa!

Inarin pennut ovat tänään jo reilun neljä viikkoa vanhoja, ja opettelevat kovasti leikkimistä, syömistä ja hiekkalaatikolla käymistä. Hiekkalaatikolla kiinnostaa kyllä enimmäkseen hiekan syöminen. Kaikki pennut menevät todennäköisesti jonossa oleville perheille.

Nandan pennut ovat paria päivää vailla kolmeviikkoisia. He opettelevat juuri pystyyn nousemista ja kävelemistä. 

Floran pennut ovat kymmenen päivää vanhoja. Yhdellä pennuista ei silmät ole vielä auenneet. Kolme pentua yrittää jo tiirailla ympäröivää maailmaa. Floran pennut löytävät myös oman kodin jonossa odottavista perheistä.


Helmikuu 2021

23.2.2021 

Novameerankissat rekisteröitiin yritysrekisteriin 21.2.2021 nimellä Novameeran Tmi. Tästä eteenpäin raha-asiat kulkevat laskujen välityksellä, ja pentujen hinta sisältää arvonlisäveron 24%. Tämän vuoksi voit saada pennun ostettua halvemmalla joltain muulta kasvattajalta. Jos päädyt kuitenkin Novameeran kissaan, tiedät saavasi vastuullisesti kasvatetun, terveiden vanhempien pennun, sekä kasvattajan tuen niin alkuvaiheissa, kuin kaikkina tulevinakin vuosina. Kasvatusoiminta jatkuu toiminimestä huolimatta harrastustoimintana, oman mielen virkistykseksi ja arjen iloksi. Kissan kasvatuksella ei totisesti pääse rikastumaan = edes voiton puolelle, mutta niinhän se on, että jos pentueita tulee enemmän kuin kolme vuodessa, "alvi pitää maksaa aina"....


21.2.2021 

Bengalilapset kasvoivat ja muuttivat omiin koteihinsa viime viikolla. Nyt on muutaman päivän tuntunaut aika tyhjältä, rauhalliselta ja SIISTILTÄ alakerrassa..... Tätä tyhjyyttä ei onneksi tarvitse kovin kauaa kestää, sillä yläkerrassa on Floran ja Faaraon Venäjänsiniset pennut hyvää vautia kasvamassa. 

Tällaisia ihanuuksia pyörii sohvan alla kuusi kappaletta! Heille kaikille on jo koti tiedossa. Venäjänsinisiä on syntymässä myös kuukauden kuluttua sijoituskotiin. Nämäkin pennut ovat jo varattuja.


31.12.2020 Uusien suunnitelmien myötä suloinen tuleva komistus Hugo etsii nyt lemmikkikotia! 
2.1.2021 Hugon koti löytynyt! 🏠 
12.12.2020. Tässä muutama kuva viime päiviltä!

Nanda❤Boomer

09.11.2020

Nandan ja Boomerin pennut syntyivät aikaisin aamulla 9.11.2020 Kaksi poikapentua vielä varattavissa!

Carmen on puolitoistavuotias kaunotar, syntynyt 6.1.2019 Novameeran kotipesässä Kirkkonummella. Carmen on punahopea Abessinialainen (variantti), eli kantaa perimässään puolipitkäkarvaista geeniä, vaikka itse onkin ulkoasultaan lyhytkarvainen. Carmen on saanut neljä pentua toukokuussa 2020. Kun pennut lähtevät syyskuussa maailmalle, on Carmenkin...

Uutisia: 13.2.2020

Aby var Carmen ja Somalipoika Nooa tapasivat kahden yön treffeillä helmikuun ekana viikonloppuna. Jos hyvin kävi, odottelemme hopea pentuja huhtikuun alkupuolelle. Alustavia varausksia otetaan vastaan.

Uutisia: 2.2.2020

Sirlin ja Fedjan Venäjänsiniset pennut syntyivät 1.2.2020

Pentueesta ensimmäinen tyttö sytyi ihan itse. Muut kaksi tyttöä ja niiden veli, autettiin maailmaan sektion kautta. Sekä emo Sirli, että pennut voivät hyvin <3.

Käy seurailemassa elämää Facebookissa sivulla Novameeran kissat https://www.facebook.com/ooplipumma/. Tykkää sivusta, niin saat automaattisesti päivitykset omaan Faceen.


Uutisia: 

Marilynin punahopeat Aby var pennut syntyivät 9.11.2019! 


Pennut syntyivät lauantaiaamuna koko pitkän yön ponnistelun tuloksena. Marilynille syntyi kaksi tyttöä ja yksi poika. Kaikki kolme olivat heti synnyttyään täydessä vauhdissa ja lähtivät kiireesti etsimään mamma Marilynin nisiä. Imeminenkin onnistui kaikilta hienosti samantien! 


Lisää kuivia Novameerankissojen Facebooksivulla osoitteessa: 

https://www.facebook.com/ooplipumma/


Uutisia: 

4.4.2019 Supersöpö höpötys FI*Piparmintun Nanda Diva on muuttanut Novameeran kotipesään keväällä 2019

Nanda on tuleva kasvatusnaaras, joten vuoden 2020 puolella kotipesässä vilistää myös täpsikkäitä tassuttelijoita!

Moi olen Nanda!

Minusta kerrotaan, että olen lumivärinen Bengali, myös jotain puhutaan Himalajannaamiosta ja täplistä. En vielä ymmärrä niistä mitään, mutta minusta on kiva painia Aby-siskon kanssa, juosta kilpaa ja keinua kissakeinussa.

Minusta on tulossa tosi komea, olen tietysti kotipesän kaunotar jo nyt. Turkkini on ihan älyttömän pehemä ja auringossa kiiltää jäänhohtoinen glitter. Turkissani on jo upea kontasti värien kesken vaikka olen vielä pieni.

Olen suloisen kömpelö, ja vasta harjoittelen kiipeämistä ja hyppimistä korkeisiin, huippuvaarallisiin paikkoihin. Minua ei kyllä pysty kovinkaan paljon kouluttamaan, sillä en juuri tykkää mistään herkuista. Syön vain silloin, kun on kova nälkä, ja silloinkin vain raakaruokaa. Syön ehkä vain öisin, sillä olen kasvanut hienosti vaikka kukaan ei koskaan näe minun syövän mitään....

Pääasiassa kuitenkin olen vain ihana.