Näyttelyissä käyminen


NÄYTTELYIDEN TARKOITUS on levittää tietoutta eri roduista sekä valistaa kissan paremmasta hoitamisesta ja kohtelusta ns. suurta yleisöä. Samalla kasvattajille tarjoutuu mahdollisuus vertailla kasvatustyönsä tuloksia. Kissaharrastajalla/ näytteilleasettajalla on mahdollisuus rehtiin kilpailuun, kontaktien luomiseen ja mukavaan yhdessäoloon muiden samanhenkisten kanssa. Muistaa sopii että kissat itse eivät tuloksistaan piittaa, vaikka monet esiintymistä näyttelyissä rakastavatkin. 

Yleisö on tervetullut kaikkiin Kissaliiton alaisiin näyttelyihin. Näyttelyt ovat erinomainen paikka tutustua erilaisiin kissarotuihin, kasvattajiin ja rotukissaharrastukseen. Järjestävät yhdistykset ilmoittavat sivuillaan näyttelyiden aukioloajoista ja pääsymaksuista. Näyttelyissä kissoihin koskeminen on ehdottomasti kiellettyä ilman sen omistajan lupaa. 

Kissat käyvät läpi näyttelyssä kaksi erillistä arvostelua. Laatuarvostelussa kissa arvostellaan vertaamalla sitä kansainväliseen FIFén rotustandardiin ja vertailuarvostelussa kissoja verrataan keskenään.

Lisää Suomen Kissaliiton näyttelyistä voit lukea täältä.


Tässä kuvassa Liana on ensimmäisessä näyttelyssään osallistuen pentujen 4-6kk luokkaan.
Tässä on kokemusta jo kertynyt ja Liana roikkuu jo rennommin tuomarin pohdiskelevassa otteessa. Lianalla ikää jo 8kk ja osallistuu nuorten 6-10 kk luokkaan.

.

Näyttelyssä käyntiä on hyvä päästä harjoittelemaan jo pienestä pitäen. Päivä on joka tapauksessa jännittävä, joten ei ole ihme, että turvallisin paikka löytyy omassa näyttelyhäkissäkin mistäs muualta kuin vessasta....