Novameeran kissalassa kasvaa Venäjänsinisiä, hopea Abessinialaisia (var) ja hopea Somali pentuja. Syksystä 2020 odotamme uutena myös Bengalin pentuja.

Pennun hankkiminen

Novameeran kotipesässä kasvatustoiminta tapahtuu aina kissojen hyvinvointi edellä, kissojen aikataulun mukaan. Periaatteena on, että kotona on vain yksi pentue kerrallaan. Väliin toki voi käydä niin, että isot pennut ovat vielä kotona kun seuraava pentue syntyy. Toisaalta voi mennä pitkäänkin, että kotipesässä ei ole pentuja ollenkaan. Kasvatustoiminta on meille harrastus, jonka iloista nautimme täysin siemauksin ilman sen suurempia suorituspaineita.

Pennun varaaminen

Pennuista ja suunnitelmista voi kysellä sähköpostitse osoitteesta novameerankissat@gmail.fi tai vaikka tämän sivun Ota yhteyttä linkin kautta. Halutessasi voit jäädä "jonoon". odottamaan haluamasi rodun pentuja. Ilmoittelen pentujen syntymisestä jonossa olijoille kun pennut ovat syntyneet. Varsinaisen varauksen pennusta voi tehdä vasta kun pennut ovat olemassa ja näyttävät voivan hyvin. Ennen varauksen vahvistamista kasvattaja haluaa tavata ostajat. Pentu varataan maksamalla 200-500€ varausmaksu rodusta riippuen. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kauppahinnasta. Jos lopullinen kauppa peruuntuu ostajasta riippuvasta syystä, jää varausmaksu kasvattajalle. Jos kauppa peruuntuu kasvattajasta johtuvasta syystä, palautuu varausmaksu ostajalle. Jos pennussa ilmenee ennen luovutusta jotain terveydellisiä "vikaa", on ostajalla mahdollisuus perua kauppa ja saada varausmaksu takaisin. Vaihtoehtoisesti voidaan keskustella hinnan alennuksesta, jos vika estää esim. näyttelyissä käymisen.

Pentuaika kotipesässä

Ensimmäisen rauhoitetun kuukauden jälkeen tuleva kotiväki on aina halutessaan tervetullut katsomaan pentua.

Pennut kasvavat alkuun emonssa kanssa omassa huoneessa. Jos emolle sopii, muut kotipesän kissat saavat käydä katsomassa perhettä ja pitämässä emolle seuraa. Emo myös päättää, milloin pikkuväki on valmis lähtemään seikkailulle muihin huoneisiin. Tämän jälkeen pennut opettelevat elämisen taitoja tavallisen perhe-elämän säännöin. Pennut oppivat miten ollaan toisten kissojen kanssa, isojen ihmisten kanssa ja pienten ihmisten kanssa. Koiriakin käy välillä kylässä. 

Pentuaikana useimmat ostajat haluavat seurata pentuelämää aktiivisest WhatsApp-ryhmän kautta.

Pennun osto

Lemmikki = näyttelytasoisen pennun hinta on 1000€ - 1500€ rodusta riippuen. Sopimukseen kuuluu, että uuden omistajan tulee kastroida/steriloida pentu n. 6kk iässä. Kissaa ei saa käyttää kasvatukseen. Jalostukseen käytettävien kissojen hinta on huomattavasti korkeampi, ja myyntiehdot toisenlaiset. Pennut luovutetaan Kissaliiton sääntöjen mukaisesti aikaisintaan 14 viikon ikäisinä. Pennut luovutetaan Kissaliittoon rekisteröitynä, kahteen kertaan rokotettuina, madotettuina tarvittaessa, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin kahteen kertaan tarkistamina. Hoito-ohjeita saa etu- ja jälkikäteen, ja kauppaan kuuluu mahdollisuus kysyä vinkkiä kasvattajalta pulmatilanteissa läpi kissan elämän. Yleensä pennun ostajat haluavat pitää pentuajan WhatsApp ryhmän koossa, ja laittavat sinne terveisiä sisaruksille aina aika-ajoin.