Novameeran kissalassa kasvaa Venäjänsinisiä pentuja. Syksyllä 2020 saimme ensimmäiset  bengalin pennut.

Pennun hankkiminen

Novameeran kotipesässä kasvatustoiminta tapahtuu aina kissojen hyvinvointi edellä, kissojen aikataulun mukaan. Periaatteena on, että kotona on vain yksi pentue kerrallaan. Väliin toki voi käydä niin, että isot pennut ovat vielä kotona kun seuraava pentue syntyy. Toisaalta voi mennä pitkäänkin, että kotipesässä ei ole pentuja ollenkaan. Kasvatustoiminta on meille harrastus, jonka iloista nautimme täysin siemauksin ilman suurempia suorituspaineita.

Novameerankissat Tmi poistui yritysreksteristä vuoden 2022 lopussa kannattamattomana yritystoimintana (kokeiltiin, vaikka tiedettiin että näin käy). Käytännössä toiminta jatkuu samanlaisena, mutta en ole enää alv-velvollinen. Jos päädyt Novameeran kissaan, tiedät saavasi vastuullisesti kasvatetun, terveiden vanhempien pennun, sekä kasvattajan tuen niin alkuvaiheissa, kuin kaikkina tulevinakin vuosina. Kasvatusoiminta jatkuu harrastustoimintana, oman mielen virkistykseksi ja arjen iloksi.

Tulevia pentueita

- Lumibengaleita suunnitellaan alkuvuodelle 2024, ennakkovarauksia otetaan vastaan.

- Venäjänsinisiä  syksylle 2024.

- Aby-kasvatus on nyt tauolla.

Pennun varaaminen

Koronavuoden tuomana uutena ilmiönä rotukissojen kysyntä on lisääntynyt ihan huimasti. Kyselyitä tulee nykyään useita viikossa. Siksi pennut eivät juuri ehdi koskaan pentupalstoille, vaan ne löytävät uuden kodin ennakkokyselyiden kautta.

Pennuista ja suunnitelmista voi kysellä sähköpostitse osoitteesta novameerankissat@gmail.fi tai vaikka tämän sivun Ota yhteyttä linkin kautta. Halutessasi voit jäädä "jonoon". odottamaan haluamasi rodun pentuja. Ilmoittelen pentujen syntymisestä jonossa olijoille kun pennut ovat syntyneet. Jonoon jääminen ei sido vielä mihinkään, paitsi ilmoittamaan, jos löytää pennusn jostain muualta tai suunnitelmat muuttuvat ja haluaa pois jonosta.  Varsinaisen varauksen pennusta voi tehdä vasta kun pennut ovat olemassa ja näyttävät voivan hyvin. Ennen varauksen vahvistamista kasvattaja haluaa tavata ostajat. Pentu varataan maksamalla 300-500€ varausmaksu rodusta riippuen. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kauppahinnasta. Jos lopullinen kauppa peruuntuu ostajasta riippuvasta syystä, jää varausmaksu kasvattajalle. Jos kauppa peruuntuu kasvattajasta johtuvasta syystä, palautuu varausmaksu ostajalle. Jos pennussa ilmenee ennen luovutusta jotain terveydellisiä "vikaa", on ostajalla mahdollisuus perua kauppa ja saada varausmaksu takaisin. Vaihtoehtoisesti voidaan keskustella hinnan alennuksesta, jos vika estää esim. näyttelyissä käymisen.

Pentuaika kotipesässä

Ensimmäisen rauhoitetun kuukauden jälkeen tuleva kotiväki on aina halutessaan tervetullut katsomaan pentua.

Pennut kasvavat alkuun emonssa kanssa omassa huoneessa. Jos emolle sopii, muut kotipesän kissat saavat käydä katsomassa perhettä ja pitämässä emolle seuraa. Emo myös päättää, milloin pikkuväki on valmis lähtemään seikkailulle muihin huoneisiin. Tämän jälkeen pennut opettelevat elämisen taitoja tavallisen perhe-elämän säännöin. Pennut oppivat miten ollaan toisten kissojen kanssa, isojen ihmisten kanssa ja pienten ihmisten kanssa. Koiriakin käy välillä kylässä. 

Pentuaikana useimmat ostajat haluavat seurata pentuelämää aktiivisest WhatsApp-ryhmän kautta.

Pennun osto

Lemmikki = näyttelytasoisen pennun hinta on 1200€ - 1700€ (sis. alv 24%) rodusta riippuen. Sopimukseen kuuluu, että uuden omistajan tulee kastroida/steriloida pentu viimeistään 6kk iässä. Kissaa ei saa käyttää kasvatukseen. Jalostukseen käytettävien kissojen hinta on huomattavasti korkeampi, ja myyntiehdot toisenlaiset. Miettiessäsi kasvatustoimintaan ryhtymistä, voit ottaa yhteyttä ja kysyä asiasta tarkemmin. Pennut luovutetaan aina Kissaliiton sääntöjen mukaisesti aikaisintaan 14 viikon ikäisinä. Pennut luovutetaan Kissaliittoon rekisteröitynä, kahteen kertaan rokotettuina, madotettuina tarvittaessa, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin kahteen kertaan tarkistamina. Hoito-ohjeita saa etu- ja jälkikäteen, ja kauppaan kuuluu mahdollisuus kysyä vinkkiä kasvattajalta pulmatilanteissa läpi kissan elämän. Yleensä pennun ostajat haluavat pitää pentuajan WhatsApp ryhmän koossa, ja laittavat sinne terveisiä sisaruksille aina aika-ajoin. 

 Sijoitus

Välillä kasvattaja etsii pennulle sijoituskotia. Mikäli haluaisit tutustua sijoituskotina toimimiseen ja siihen liittyviin käytäntöihin, käy lukemassa tästä Kissaliiton "Sijoituskissaopas". Jos tämän jälkeenkin sijoituskotina toimiminen kiinnostaa, kysy rohkeasti, onko meillä tarvetta sijoituskodille lähiaikoina. Mieti myös, olisitko valmis ottamaan tyttökissan vai poikakissan. Lisäähuomio: Vaikka sijoitukissa ei maksa yhtä paljon kuin kissa, jonka ostaisit omaksi, ei se kuitenkaan ole ilmainen kissa. Kissan hoidosta tulee kuluja ja mm. pentujen hoidosta lisää kotityötä. Jos tämä ei kuitenkaan pelota, on sijoituskotina toimiminen hieno mahdollisuus kokea ja osallistua syntymän ihmeeseen!