FI*Novameeran pennut

Hopeisia lyhytkarvaisia Aby variantteja odotetaan syntyväksi tammikuun 2019 ensimmäisellä viikolla!

Punahopea Aby tyttö FI* Maurelian Liana ja mustahopea S*Saivokattens Hopea Pörris-Man tpasivat toisensa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Jos Amorin nuolet osuivat oikeaan kohtaan, saamme aloittaa uuden vuoden 2019 jännittävissä merkeissä!

Odotettavissa supersuoloisia ja lempeitä lapsosia!!!!

Aikaisemmista hopeapennuista löytyy kuvia tästä alapuolelta

28.7.2018

Olemme jo teinejä!

Olemme jo 13 viikkoa vanhoja ja siis teini-ikäisiä! Sen kyllä huomaa ruokahalusta ja loputtomasta maailmantutkisteluinnosta! Sisaruspainia harrastamme säännöllisesti joka ilta. Hellekesän päivät ovat menneet enimmäkseen nukkumiseen, mutta sehän on tiedetty, että nukkuessa kasvaa ja aivot raksuttavat uusia kytköksiä!!! Me istä on tullut tosi taitavia!

Joukon prinsessa valmistautuu lähtemään sijoituskotiin Helsinkiin, ja totuttelee uuteen kauniiseen nimeensä, Marilyn <3.

Toiselle pennuista valmistellaan matkaa uuteen kotiin Norjaan!

Kolme veljeksen kohdalla kodit eivät vielä ole varmistuneet. Ihania lemmikki pentuja siis edelleen mahdollista varata!


FI*Novameeran ensimmäiset hopeiset pennut syntyivät 26.4.2018!

A* pennut - Like magic


FI* Maurelian Liana  (Aby os)                 S*Blytens Giglio (Aby p)

   

Viisi ihanaa hopeapentua tulivat nopeassa tahdissa iltaseitsemän ja yhdeksän välissä maailmaan. Syntymä sujahti niin mallikkaasti, että ei voinut kuin ihailla luonnon omia voimia ja taitoja. Perheeseen syntyi kaksi siskoa ja kolme veljeä. Nimet pidetään vielä salaisuutena.... 

Tälle sivulle päivitetään pentujen kuulumisia pitkin matkaa - käy välillä katsomassa!


Tästä voit käydä kurkkaamassa ensihetkiä videoilta!

27.5.2018

Olemme jo 4 viikkoa ja 3 päivää vanhoja!

 Aika kuluu hurjan nopeasti!

Olemme oppineet kävelemään ja kiipeämään pois pesästä. Liana äidillä on kamala huoli kun juoksemme pitkin kotia ja tutkimme kaikki nurkat nitä vaan löytyy!! Maito kyllä vielä maistuu meille, isojen ruokaa ollaan käyty vaan haistelemassa. Kyllä sitä ehtii syödä sitten myöhemmin - koko loppuelämän!

Meillä on jo nimet!

Me olemme kaikki punahopeita Abesiinialaisia - Aby os.


FI*Novameeran Abracadabra  - Aladin - poika

FI*Novameeran Hokkuspokkus - Hodi - poika

FI* Novameeran Simsalabim - Simba - poika

FI*Novameeran Bibidibabidibuu - Baba - tyttö

FI*Novameeran Aramsamsaa - Samsam - poika

10.6.2018

Tänään pääsimme ensimmäistä kertaa käymään ulkoaitauksessa, jonne pääsee meidän olohuoneen pikkuikkunan kautta. Äiti Liana, Nuru ja Ariel ovat hävineet aitakseen varsinkin aurinkoisina päiväinä jo vaikka kuinka pitkään. Tänään Simba huomasi, että sinne onkin ihan helppo reitti ja me kaikki muut seurasimme sitten perässä. Hiukkasen hirvitti kun oltiin aika korkealla, mutta äiti ja muut iso kissat tulivat meitä vahtimaan, joten ei meillä ollut mitään hätää. Maitobaarikin oli auki aina tarpeen mukaan.


Me ollaan muuten jo maisteltu kaikenlaista äidin ruokalautaselta! Oikeastaan kaikki on tosi hyvän makuista. Sitä on kyllä vaikea ymmärtää, että miksi sitä vettä on kupissa. Se ei ole yhtään hyvää. 


Muutamat meistä osaa jo kiivetä portaita pitkin ylös. Alas tuleminen on tosi paljon vaikeampaa. Onneksi äiti ottaa silloin niskasta kiinni ja kantaa portaat alas. Mutta sohvaa pitkin on ihan helppo kiivetä! Ja se onkin kivaa!! Kaikilla leluilla leikkiminen on kanssa kivaa, samoin pahvilaatikot. Parasta on kuitenkin leikkiä yhdessä piilosta ja painia! Sitten kun ei jaksa enää leikkiä, voi nukahtaa sopivasti samaan kasaan. 

Venäjänsiniset pennut 2016


Artikkeleita

Asiantuntijoiden kirjoituksia

Tutkimuksen lisääntyessä myös tieto lisääntyy. Novameeran kotipesä seuraa uusinta tutkimusta kissojen terveyteen, hoitoon ja kasvatukseen liittyvissä asioissa. Kotisivulle päivitetään linkkejä uusimpaan tutkimustietoon, alan julkaistuihin artikkeleihin sekä Suomen kissaliiton foorumeilla julkaistuihin kekusteluihin.

Pentuihin ja pentujen hoitoon liittyviä aiheita tässä alla: