FI*Novameeran hopea pennut

Lokakuussa 2019 odotetaan ABY variantti pentuetta syntyväksi sijoituskotiin Helsinkiin. Alustavia varauksia otetaan vastaan!

Aikaisemmista pentueista voit lukea tästä alta:

Hopeiset lyhytkarvaiset Aby varianttipennut syntyivät 6.1. tammikuun 2019 ensimmäisellä viikolla!

Punahopea Aby tyttö FI* Maurelian Liana ja mustahopea S*Saivokattens Hopea Pörris-Man tapasivat toisensa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tästähän seurasi rakkautta ensi silmäyksellä, joten......

Supersuoloisia ja lempeitä lapsosia!!!!

Liana synnytti kaksi punahopeaa poikaa ja yhden tytön. Poikaset olivat alusta asti reippaita ja aloittivat kasvamisen vauhdilla. Maito maistuu ja paino nousee. Elämän alku lähti käyntiin iloisissa ja reippaissa tunnelmissa! 

Uusimmat kuvat ja tapahtumat kotipesästä löydät Facebookista: Novameeran Kissat

Seuraavien kuukausien aikana selviää, millaisia vipelltäjiä sieltä on kasvamassa. Kaikki tämän pentueen pennut ovat jo löytäneet tulevat perheensä. 

Kaikkien pentujen oletetaan olevan näyttely- tai jalostustasoisia. Lemmikkipentujen hinta on 1000€.

Aikaisemmista hopeapennuista löytyy kuvia tästä alapuolelta

28.7.2018

Olemme jo teinejä!

Olemme jo 13 viikkoa vanhoja ja siis teini-ikäisiä! Sen kyllä huomaa ruokahalusta ja loputtomasta maailmantutkisteluinnosta! Sisaruspainia harrastamme säännöllisesti joka ilta. Hellekesän päivät ovat menneet enimmäkseen nukkumiseen, mutta sehän on tiedetty, että nukkuessa kasvaa ja aivot raksuttavat uusia kytköksiä!!! Me istä on tullut tosi taitavia!

Joukon prinsessa valmistautuu lähtemään sijoituskotiin Helsinkiin, ja totuttelee uuteen kauniiseen nimeensä, Marilyn <3.

Toiselle pennuista valmistellaan matkaa uuteen kotiin Norjaan!

Kolme veljeksen kohdalla kodit eivät vielä ole varmistuneet. Ihania lemmikki pentuja siis edelleen mahdollista varata!


FI*Novameeran ensimmäiset hopeiset pennut syntyivät 26.4.2018!

A* pennut - Like magic


FI* Maurelian Liana  (Aby os)                 S*Blytens Giglio (Aby p)

   

Viisi ihanaa hopeapentua tulivat nopeassa tahdissa iltaseitsemän ja yhdeksän välissä maailmaan. Syntymä sujahti niin mallikkaasti, että ei voinut kuin ihailla luonnon omia voimia ja taitoja. Perheeseen syntyi kaksi siskoa ja kolme veljeä. Nimet pidetään vielä salaisuutena.... 

Tälle sivulle päivitetään pentujen kuulumisia pitkin matkaa - käy välillä katsomassa!


Tästä voit käydä kurkkaamassa ensihetkiä videoilta!

27.5.2018

Olemme jo 4 viikkoa ja 3 päivää vanhoja!

 Aika kuluu hurjan nopeasti!

Olemme oppineet kävelemään ja kiipeämään pois pesästä. Liana äidillä on kamala huoli kun juoksemme pitkin kotia ja tutkimme kaikki nurkat nitä vaan löytyy!! Maito kyllä vielä maistuu meille, isojen ruokaa ollaan käyty vaan haistelemassa. Kyllä sitä ehtii syödä sitten myöhemmin - koko loppuelämän!

Meillä on jo nimet!

Me olemme kaikki punahopeita Abesiinialaisia - Aby os.


FI*Novameeran Abracadabra  - Aladin - poika

FI*Novameeran Hokkuspokkus - Hodi - poika

FI* Novameeran Simsalabim - Simba - poika

FI*Novameeran Bibidibabidibuu - Baba - tyttö

FI*Novameeran Aramsamsaa - Samsam - poika

10.6.2018

Tänään pääsimme ensimmäistä kertaa käymään ulkoaitauksessa, jonne pääsee meidän olohuoneen pikkuikkunan kautta. Äiti Liana, Nuru ja Ariel ovat hävineet aitakseen varsinkin aurinkoisina päiväinä jo vaikka kuinka pitkään. Tänään Simba huomasi, että sinne onkin ihan helppo reitti ja me kaikki muut seurasimme sitten perässä. Hiukkasen hirvitti kun oltiin aika korkealla, mutta äiti ja muut iso kissat tulivat meitä vahtimaan, joten ei meillä ollut mitään hätää. Maitobaarikin oli auki aina tarpeen mukaan.


Me ollaan muuten jo maisteltu kaikenlaista äidin ruokalautaselta! Oikeastaan kaikki on tosi hyvän makuista. Sitä on kyllä vaikea ymmärtää, että miksi sitä vettä on kupissa. Se ei ole yhtään hyvää. 


Muutamat meistä osaa jo kiivetä portaita pitkin ylös. Alas tuleminen on tosi paljon vaikeampaa. Onneksi äiti ottaa silloin niskasta kiinni ja kantaa portaat alas. Mutta sohvaa pitkin on ihan helppo kiivetä! Ja se onkin kivaa!! Kaikilla leluilla leikkiminen on kanssa kivaa, samoin pahvilaatikot. Parasta on kuitenkin leikkiä yhdessä piilosta ja painia! Sitten kun ei jaksa enää leikkiä, voi nukahtaa sopivasti samaan kasaan. 

Artikkeleita

Asiantuntijoiden kirjoituksia

Tutkimuksen lisääntyessä myös tieto lisääntyy. Novameeran kotipesä seuraa uusinta tutkimusta kissojen terveyteen, hoitoon ja kasvatukseen liittyvissä asioissa. Kotisivulle päivitetään linkkejä uusimpaan tutkimustietoon, alan julkaistuihin artikkeleihin sekä Suomen kissaliiton foorumeilla julkaistuihin kekusteluihin.

Pentuihin ja pentujen hoitoon liittyviä aiheita tässä alla: